18. september 2015

Kohvik Sodiaak

Pauluse kirikust üle tee Aparaaditehase nurga all asub kohvik Sodiaak. Minu hinnangul kuulub ta väärikasse asutuste gruppi, mida võiks nimetada puhvetiks. Ja väärikas ta on, ilmselgelt oma niši leidnud puhvet pole muutnud viimase 25 aasta jooksul oma olekus ilmselt miskit.
Leti taga teenindav vanem krapsakas daam võtab vastu koduselt ning hellitab stammkundesid andes väikese tiripitski viina järjekorraväliselt sinu taga seisvale ehitajale ilma liigsete küsimusteta. Mis, arvestades, et puhvet on avatud 9-16, on stiilipuhas märk kogukonnaliikumise tugevusest ja hoolivusest.


Klientuur tundub koosnevat kõrge kraega sviitreid kandvatest filosoofidest, ehitajatest ja vanuritest, kellest umbkaudu pooled võtavad oma eine kõrvale lääneeuroopalikult ka ühe napsu.
Sodiaagi teeb kindlasti eriliseks seal tugevalt ninna hüppav niiskuse ja hallituse lõhn, igikestev punasest nahast mööbel ning nõukogudeaegsete lauanõude kasutus. Suur tagaruum, mida on võimalik välja rentida erilisemateks üritusteks, vaid paneb fantaasia käima, mis kõik võib nende keldriseinte vahel võimalik olla. Siit võis omal ajal nii mõnigi hea mõte jõuda kõrgeima pleenumini välja.


Menüü koosneb klassikalistest roogadest nagu šnitslid, sibulaklops (ehk šnitsel sibulaga), hakkšnitslid, päevasupp, pannkoogid jne. Arengumaadest õpitud nipid tulevad kasuks ning klaaside puhtust ei tasu usaldada, jooke tarvitasime otse pudelist. Söögid olid meeldivad ning taskukohased, andes lootust, et isegi võib tagasi tulla. Kuid järgmine kord, ma võtaks igaks juhuks kaks õlut enne sisse astumist.






Kohvik Sodiaak
Riia 24B, Tartu

Eined 2€-4€
Viin - 1€
Õlu - 1,5€
Kohv - 1€

Hindeks 3/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Jälgijad