18. september 2015

Vene Restoran Vassilissa

Tartu raekoja platsil seisab Kompanii tänava alguses maailma pikima kääbuse mõõtu matrjoška (teoorias, me ei proovinud avada) ning põrnitseb sind seni, kuni oled otsustanud külastada Vene kööki viljelevat Vassilissat. Kunagise Kellele ei meeldiks Johnny Depp ruumides asuv restoran on vastu pidanud juba 8 aastat, saavutus omaette.


Veidi hämaralt, kuid pehme valgusega pikliku kujuga restoran on sisustatud gobeläänist tugitoolide ning puidust laudadega, tosinast lauast on hõivatud kaks. Võtame strateegilised positsioonid sisse lastenurgast eemal, keset restorani asuva baarisaarekese kõrval. Piigad toovad kiirelt menüü ning leiavad õige hetke ka tellimus võtta. Sellega nende ajastamisoskus kahjuks lõppes.




Kakskümmend minutit enne eelroogasid, täpsemalt sakummi, tuuakse kohale jäänõus karahvin viinaga ja õlu. Kui lõpuks eelroad saabusid, siis jäeti meile strateegilised 30 sekundit nende nautimiseks, et lauda libistada ka kaks pearooga. Kolmas pearoog tuli samuti täitsa õigel ajal ehk pool tundi hiljem.
Sakuska ja Kiievi kotleti vahel viinaga žongleerides on siiski hea tuju kiire tekkima ning raadiost taustaks mängivad slaavi diskohitid meeldivalt vaiksed. Restoran ei ole üleliia peen ning sobib tudengitele nädala keskel oma mõistlike hindadega täitsa parajalt.

Vene Restoran Vassilissa
Kompanii 2, Tartu

Menüü internertis, ent:
Pearoad - 7€-17€
Sakuska - 3€-15€
Viin (300gr) - 25€
Õlu - 2,6€

Hindeks 7/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Jälgijad