11. september 2015

"Sangari" söögituba

Sangari särgivabriku keldris asub rahvakeeli tuntud „Sangari“ söögituba. Kuigi väljasolevalt sildilt võib lugeda Ivir Kaubandus OÜ, mis kutsub ka peie- ja peolaudu pidama, siis maja seest ei leia enam ühtegi juhist. Õnneks ei ole võimalik keldris lootusetult ära eksida ning peagi leiame end A4 postriga varustatud uksest läbi astumas. Sissepääsu kõrval tervitab rida kraanikausse, sildid stiilis „WC ainult külastajatele“ ja „võõras ära tule“. Esimese puhul võib ainult välja pakkuda, et neil on probleeme suviti Rüütli tänavalt Annelinna eksivate turistidega. Jutumärgid söögitoa nimes sisalduva sõna sangar ümber pole juhuslikud, sest sööklas viibides ei silmanud Sangari toodet – ju on viidatud kangelaslikkusele koha ülesse leidmisel.
Kuna avamisajad on vahemikus hommik kuni lõuna, siis koosneb menüü vaheldumisi šnitslitest, medaljonidest ja karbonaadidest valmistatuna eestlaste lemmikutest lihaloomadest. Kana-klimbisupp, hakkšnitsel ja kanašnitsel, kartuli, kahte masti salati ning koorekastmega ei valmistanud pettumust. Maitses justnagu vanaema oleks need alles üleeile valmistanud. Ruumi on viiekümnele julgele ning sisekujundus on maitsekalt surnud – plastik, kunstlilled, kandikud ja luminofoorlambid. Miljööd täiendasid hitid nagu Eduard Khili „Trololoo“ ja Lady Gaga aastatetagune šedööver „Just Dance“.
Eraldi peab positiivsena välja tooma, et letil ootavad värsked pirukad, muuhulgas ka lihapirukas õlis, mille maitse ületas naudingukünnise ning küsimise peale saab ka kraanivett.
Ivir Kaubanduse OÜ



Eined vahemikus 2€-4€
Piim 0.4€
Limps 0.7€
Kohv (lahustuv Jakobs) 0.9€
Õlut pole.

Hinne 4/10

3 kommentaari:

Jälgijad