19. oktoober 2015

Nordea Lounge

Lennart Meri Tallinna raudlinnujaama turvakontrolli läbinutele viib üks trepp (lift samuti valikus) kunded korruse võrra kõrgemale, äriklassi ootesaali Nordea Lounge. Sisenedes tervitavad rõõmsad lennujaamatädid, kes kontrollivad professionaalselt minu peatselt aeguvate lennumiilide eest muretsetud ligipääsuõiguseid ning lubavad sisse. Olen sellesse üsna suurde saali saabudes (ca sama suur kui Rahwa Resto) külaline nr 2. Seega on saadaval väga erineva iseloomuga istekohti, valisin ergonoomilise tammepuust käetugedega tugitooli mille komplekti kuulub ka väike tumba väsinud jalgadele. Väikese ümmarguse kohvilaua kõrval on veel võltskamin ning kamina kohal üleskeeratav pommiga kell. Viimane on küll üsna ebaharilik aga siiski omamoodi tervitatav nähtus kaasaegse lennujaama kohta, natuke teeb ettevaatlikuks, et kas ikka näitab õiget aega. Kõrvaloleval pilt on osaliselt illustreeriv, aga vaated kaminaäärsest tugitoolist on tõesti väga head.

Iseteeninduslik lett on üllatavalt rikkalik. Hamba alla pakutakse erinevaid salateid, suupisteid, pirukaid, võileibu, puuvilju ja sooja suppi. Jookide valikus on nii mahla, veini, vett, kohvi, teed, vaadiõlut kui ka kapitäis kõrge suhkrusisaldusega karastusjooke. Eelroaks valisin lõhesaia ja mozarellaga mini-croissant'i. Värsked ja meeldivad suupisted, sobisid Tšiili Cabernet Sauvignon'i kõrvale kakrass. Supiks täna kreemine peedisupp, väga maitsev koos röstitud saiakrõbuskitega. Kõht täis, reisiks valmis ja lõõgastunud - täpselt, mida üks lounge pakkuma peaks.

Tulin spetsiaalselt kaks tundi enne lendu kohale, et jõuaks selle arvustuse teha. Snäkkimise ja lennukite vahtimise kõrvalt jõudsin teha ka paar ringkäiku ning leidsin veel pesemisvõimaluse, magamiskapsli, massaažitoolid, raamatukogu, arvutinurga ja väliterassi. Tegevust jätkub, järgmise korrani!

Nordea Lounge
Lennart Meri Tallinna Lennujaam

Tartu mnt 101
Tallinn

10/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Jälgijad