26. oktoober 2015

Tsim Chai Kee Noodle

Hong Kong on foodie-tüüpi tegelastele tõsine väljakutse, selle linna menüü on lõputu kulinaarne seiklus. Üks koht kuhu hea juhuse tahtel lõunatama eksisin on maailma pikima eskalaatori all asuv Tsim Chai Kee Noodle, mis oma kirjelduses reklaamib end pirakaid wonton nuudeid pakkuva asutusena. Muuseas on tegemist Michelin'i poolt odavamas otsas kiita saanud restoraniga. Peale uinutavalt pikka ja palavat eskalaatorisõitu paras peatuspaik.



Hongkongilikult väikeses ruumis oli trobikond laudu ja samapalju inimesi, paariminutilise ootamise järgi avanes vaba koht ning sekund hiljem soovis tädi meilt tellimust - tegemist on suurele linnale omase reipa tempoga. Valisin kohalike soovitusi järgides krevettidega täidetud pelmeenid kollaste nuudlitega supis. Elamus saabus paari minutiga ja oli väga hõrk, omal valikul võis veel vürtsikat kastet supile juurde lisada. Tõepoolest pirakas supp, võttis poole pealt juba naha kergelt märjaks. Seal restoranis konditsioneeri ei kasutatud, aseaineks oli külm purk koolat.

Väga tore, et leidub toidutegijaid, kes suudavad ühes maailma kallimas ja tihedamini asustatud kesklinnas pakkuda nõnda maitsvat lõunasööki kõigest 3€ eest, võrdlusena on näiteks korterite hinnatase Hong Kongis ca 17000€ ruutmeetri kohta. Illustreerimaks põhjusi, miks paljud sealsed noored päris varajase keskeani oma venna või õega vanemate juures tuba jagavad, lisan pildi ühest Hong Kongi eluolu käsitleval näitusel leidunud interaktiivsest väljapanekust. Sellest paremal vaade pimestavalt uhkele linnapildile, kus Kowlooni ja Hong Kong Islandi vahet sõitva Starferry ühe otsa pilet maksab ca 0,3€. Lõbusad kontrastid.



Tsim Chai Kee Noodle
Shop B, G/F Jade Centre, 98 Wellington Street, Central, Hong Kong

Nuudlisupp krevettidega täidetud pelmeenidega 25 HKD
Coca Cola 330ml 5 HKD

10/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Jälgijad