2. oktoober 2015

Rahwa Resto


Veidi enne vanglat, jäätmejaama ning kahtlase Sepa turu vahel paikneb Rahwa Resto. Kella 17ni lahti olev asutus klassifitseerub ilmselgelt sööklaks, vahet pole mida eksitavat tema nimesse kirjutada. Kusjuures, vanamoodsalt kirjutatud rahwas ja sõna resto koostöös logoga, mis kujutab endast Kalevipoega lusikaga astumas läbi Peipsi järve, võivad tekitada esimese hooga lootuse, et siin arendatakse uut põhjamaist gastronoomiat, ühendades traditsioonid moega. Oh ei, rahwas viitab ilmselgelt avatust kõigile, sest sööklate põhiklientuuri moodustavad ju töölised oma värvikirevas kostüümide gammas. Koos võib siin einestada tunkedes ehitajate, pintsaklipslaste ning äratundmatut ametit pidavate härradega, kes eelistavad pseudo-Armani halli dresskostüümi.

Lahtiolekuaeg ja interjöör on selgelt sööklalikud, kuid boonuspunktid annaksin moodsa sisustuse eest. Letitagune sein on värvitud kriidisõbralikult mustaks ning seda ehib pirakas menüü, mööbel on helebeež ja puidust. Midagi sellist, mida ilmselt Eesti ettevõtjad toodavad nimetutes karpides rootslastele ning seejärel peale Svenssonite logoga kaunistamist liiguvad nad edasi Euroopat vallutama mitmekordse juurdehindlusega. Kõik lauad olid kaunistatud Ikea-Hiina koostöös valminud linikutega.

Päevapraad ja -supp olid maitsvad ning menüü sammuke edasi klassikalisest tehasesööklast. Ehk siis, tegemist ei olnud šnitsliga ning supp sisaldas isegi kookospiima.

On murettekitav tõsiasi, et Tartus ei ole ühtegi mõistliku hinna-kvaliteedi suhtega hamburgerit. Seetõttu haaras seinalt loetud sõna grillburger kohe pilgu. Pärast viieteist minutilist ootamist oli toit laual. Esiteks, peab kiitma esitlust. Burger ja friikad olid paigutatud kaunis põnevalt disainitud lainelisele taldrikule, mis andis tunda, et nii kokk kui juhataja on tahtnud anda oma parima. Friikad ei avaldanud muljet ning kastmeks oli majoneesi-ketšupi segu. Kuid peaesineja - lehtsalat, värske kurk, tomat, marineeritud punane sibul, muna, peekon, juust, hakkkotlet saiade vahel. Pean tunnistama, et koostise järgi võiks olla tegemist praktiliselt minu ideaalse burgeriga. Kuid reaalsus on veidi teine, hakkkotlet on ülemaitsestatud ja -üleküpsetatud, millest on veidi kahju. Samuti, suvaline Eesti kollane juust ei anna mingit maitset, burgerid vajavad midagi krehvtisemat, nt Cheddar. Kõik muu toimis hästi, jättes sellise veidi koduse tunde. Üldiselt oli tegemist täitsa maitsva kooslusega, kuid Tartus pole siiani veel burgerit, mille tõttu tasuks autosse istuda ja sealt ka väljuda. Jääme ootama!

Müstiliseks jääb veel Kalevipoja kujutlus logol, sest ülejäänud menüü koosneb üsna põnevatest einetest nagu grillribid, ameerika- ja itaaliapärased salatid, mehhikopärased road jne. Jääb variant, et Kalevipoeg käib oma hiigellusikaga kaugete maade toite eesti rahwale tutvustamiseks toomas.

Rahwa Resto
Turu 45B, Tartu

Päevapraad - 3,6€
Päevasupp - 2,2€
Grillburger - 6€

Hindeks 6/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Jälgijad