2. oktoober 2015

Sepa Baar

Kui keegi taas Tartu kesklinnast vangla poole sõidab, jääb Ropka lõputute töölissööklate jadas teele Sepa Baar. Väärikate baaride seltskonnast saab see asutus automaatse disklahvi avamisaegade kümnest kolmeni - päeval - pärast. Kuskil eksisteerib siiski mingi pühendatud seltskond, kes on saanud nautida seda lokaali oma tõelises eheduses, sest külalisteraamatu sissekanded viitavad lõbusatele õhtutele ning maitsvatele roogadele. Meil kahjuks ei õnnestunud kogeda kumbagi.

Sepa Baari ajalugu teadmata jääb mõistatuseks, kas 90ndate lõpu sisekujundus on ajastu jäänuk või tahtlik katse meeldida vanemale põlvkonnale. Sind tervitavad kroomitud torudest mööbel, ported seinal, ümmargused lauad ning mustriline vakstu. Tuttav on ka merekarbimustriga off-white serviis.

Teenindus on kiire ning sööjad veelgi kiiremad. Meie einestamise ajal jõudsid kõik lauad vahetuda umbes kaks korda, kusjuures leti ees oli stabiilselt järjekord. Igaks juhuks mainin, et see toimus 20 minuti jooksul. Ülejäänud kliendid on sõbralikud ning vahendavad laudade vahel liikuvaid 2-3 liitriseid tšilli- või ketšupipudeleid.

Toidud saabuvad kahe-kolme minuti jooksul ning menüü koosneb tõelisele sööklale kohaselt šnitslitest, praetud lihadest ja erinevas vormis kotlettidest/biifsteekidest. Puudu ei ole ka klassikalised supid, heeringad jms kraam - valikut on. Võrreldes muude sööklatega, siis prantsusepärane sealiha (mõnes sööklas on tegemist ka venepärase sealihaga) ei suutnud muljet avaldada ja veel vähem tegi seda liha praetud sibulatega. Koka kiituseks võib välja tuua, et porgand oli riivitud ühtlaselt ning tatar täitsa õige krõmpsuga. Kohv on joodav.

Sepa Baari kategooriaks annaks öökla, mille ainsaks positiivseks noodiks jääb kiirus - keskmine inimene veedab seal alla 10 minuti.

Sepa Baar
Sepa 26, Tartu

Praed 2,5€-4€
Supid ~2€
Kohv 1€
Kraanivett antakse tasuta

Hindeks 3/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Jälgijad